Escola Verda Joan Oro Martorell

Projectes de Centre

Xarxa Escoles Verdes

L’Institut Joan Oró forma part de la Xarxa d’Escoles Verdes amb el compromís d’innovar i avançar en l’organització d’accions educatives que tinguin la finalitat d’afrontar, des de l’educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat i partint dels Objectius per al Desenvolupament Sostenible.

Volem contribuir a incorporar els valors de l’educació ambiental i per a la sostenibilitat a tots els àmbits de la vida del centre amb la participació tota la comunitat educativa, des del treball diari amb els alumnes fins a la gestió del centre amb criteris ambientals.

Apostem per la implicació activa en la millora del nostre entorn més proper participant, per exemple, al Projecte Rius, amb les inspeccions anuals d’un tram del riu Anoia, o gestionant l’hort de l’institut amb pràctiques ecològiques.

Optem per treballar des d’una visió sistèmica i interdisciplinar alguns dels grans reptes als que ens afrontem com a societat: la gestió dels residus, el canvi climàtic, la conservació de la biodiversitat, els models agroalimentari i de consum o la transició energètica.