L’Institut Joan Oró en la Xarxa d’Escoles Verdes de Catalunya

L’Institut Joan Oró en la Xarxa d’Escoles Verdes de Catalunya

L’Institut Joan Oró forma part de la Xarxa d’Escoles Verdes de Catalunya des del 2002. Després de fer l’autoavaluació dels últims quatre cursos, aquest curs hem renovat el distintiu per seguir adherits a la xarxa quatre anys més.
 
Un dels eixos del Pla d’Acció d’aquest curs està sent l’impuls de l’hort de l’institut com a recurs pedagògic i us en volem fer cinc cèntims. El confinament primer i l’estiu després ha fet que durant molts mesos ningú hagi pogut cuidar-lo i quan al setembre vam tornar al centre ens el vam trobar en un estat d’abandó i amb moltes deixalles. Juntament amb alguns grups de 2n i 3r d’ESO ens hem proposat recuperar i transformar l’espai de l’hort i just comencem a veure’n els primers canvis.
 
En la primera neteja els alumnes de 2n van recollir més de 4kg de deixalles, van estudiar la qualitat del substrat i han plantat aromàtiques, el company de manteniment ha reparat la caseta d’eines, els alumnes de 3r han netejat les eines i ordenat la caseta, han estat identificant fauna, hem estat fent planter i preparant els bancals, i fa pocs dies van abocar fems que ens aportaran nutrients al sòl. A més a més, per qüestions tècniques es va haver de talar l’arbre que hi havia a l’hort, però gràcies a la proposta dels alumnes de 2n, hem pogut aprofitar el tronc per fer seients.
 
L’equip de docents involucrades en aquest projecte estem entusiasmades de veure com amb l’esforç conjunt dels vostres fills i filles els objectius es van complint i mica en mica l’hort va agafant forma. Us volem transmetre aquest entusiasme i esperem poder fer-vos partíceps de les tasques que van desenvolupant i dels canvis que es produeixen a l’hort.