Informació famílies: Indicacions per a la docència en el 3r trimestre.

Informació famílies: Indicacions per a la docència en el 3r trimestre.

Benvolgudes famílies,

Primer de tot, desitjar-vos de tot cor que estigueu bé, amb salut i ànims en aquests moments tan complicats i d’incertesa en els que ens trobem. També us volíem agrair l’esforç que esteu fent per compaginar la vida laboral i la familiar, alhora que ajudeu als vostres fills i filles en la realització de les tasques que van rebent per l’aula virtual (Moodle).

Aquest cop ens adrecem a vosaltres per compartir les últimes orientacions que ens  han arribar des del Departament d’Educació i els acords als que hem arribat, com a centre, per tal de fer un bon acompanyament educatiu dels vostres fills/es durant aquests dies.

Sembla confirmar-se que aquesta situació d’alerta epidemiològica es prolongarà més del que esperàvem.  En aquest context, el Departament d’Educació, i en vista de com evoluciona la pandèmia, ha fet públic que el tercer trimestre començarà en situació de confinament i la docència s’haurà de fer de forma virtual. El 14 d’abril començarà el 3r trimestre i tota la feina i tasques que us proposarem a partir de llavors  i que hauran de fer els vostres fills/es serà lectiva, és a dir,  l’haurem d’avaluar i s’inclourà a la tercera avaluació.

En aquests moments, i en espera  dels criteris generals que el Departament d’Educació publicarà en forma de noves orientacions a partir del 13 d’abril, tot el professorat de l’institut estem fent esforços per reprogramar les competències que es treballen, des de les diferents matèries i els diferents nivells, per preparar activitats que siguin significatives per l’aprenentatge, i determinar quins registres, observacions i anàlisi del procés podrem fer en la distància per tal de  poder avaluar-les; estem treballant per a que, no més tard de la 1a setmana de maig, trobeu penjats al Moodle els nous criteris d’avaluació.

En aquest sentit, hem elaborat la següent estratègia d’actuació que es farà efectiva després de les vacances de Setmana Santa:

  1. El professorat penjarà setmanalment feines de les seves matèries a l’aula virtual (Moodle), a la que es pot accedir a través de la pàgina web del centre.
  2. Els vostres fills/es tindran de dilluns a divendres per fer i enviar aquestes feines.
  3. Els mateix dilluns els tutors/es enviaran un correu a les famílies amb una graella on apareixerà un registre de totes les activitats que els alumnes trobaran penjades al Moodle, per a que des de casa pugueu fer-ne el seguiment.

També us volíem informar que els imports tant de les aportacions de material escolar que no s’utilitzin en el temps que l’institut ha de romandre tancat com de les sortides i tallers que s’hagin de cancel·lar fins a la tornada a la normalitat es retornaran en la mesura del possible.

Finalment, us volíem agrair la comprensió i suport que ens esteu fent arribar, i us demanem que us poseu en contacte amb nosaltres davant qualsevol dificultat. No dubteu en demanar suport als tutors/es  o professors/es dels vostres fills/es. En aquest sentit, hem publicat a la pàgina web del centre els correus corporatius de tots nosaltres per potenciar l’assoliment d’un seguiment de qualitat dels vostres fills/es i segurament heu rebut trucades de números ocults: si us plau, contesteu-les! Perquè en la majoria dels casos es tracta dels tutors/es dels vostres fills/es que us truquen per fer el seguiment dels seus alumnes, per donar-vos informació o per demanar-vos algun tipus de dada que ens demana el Departament d’Educació.

Recordeu també que podeu escriure sempre que ho necessiteu a la Direcció del centre. Tot l’equip de professionals de l’Institut Joan Oró estem a la vostra disposició!

Us mantindrem informats de qualsevol novetat.

Una cordial salutació en nom de tot el professorat que formem l’Institut Joan Oró,

La Direcció