Sortida al Parc del Foix

Sortida al Parc del Foix

Dimecres passat, tots els alumnes de 3r d’ESO van fer la sortida d’experimentals al Parc del Foix, un entorn natural de gran valor situat entre les comarques de l’Alt Penedès, el Garraf i el Baix Penedès.
El Parc del Foix és un espai natural protegit on podem trobar-hi un paisatge en mosaic format per ambients agrícoles i forestals de diferents tipus: boscos d’alzina i de pi blanc, màquies i brolles i zones humides a la vora d’un pantà construït fa gairebé 100 anys.
Precisament la presència del pantà al llarg de l’últim segle ha afavorit aquesta diversitat d’ambients i, alhora, que s’instal·lessin a la zona una gran biodiversitat d’organismes, especialment podem observar-hi moltes espècies d’ocells que han trobat al voltant de l’embassament un lloc on criar, alimentar-se i refugiar-se.
Durant tot el matí vam poder observar la riquesa natural de la zona, tant de vegetació com de fauna, així com també vam podem comprovar alguns dels impactes causats per l’activitat humana. D’aquests, podem destacar-ne la contaminació de l’aigua, ja que el pantà de Foix recull aigües que han tingut ús industrial, agrícola i urbà.